Treenattiin Jätkäsaaressa rakennusetsintää vanhassa makasiinissa. Jotenkin oli vähän nihkeetä - Dieselin oli vaikea jäädä sinnikkäästi paikallistamaan maalimiestä hajun saatuaan. Ensin se päätyi yhden maalimiehen läheisyyteen, mutta tuli sitten kuitenkin pois sieltä alkoi työstää toista maalimiestä. Sen olisi pitänyt tunkeutua piiloon sisälle, mutta voimakkain haju tulikin muualta kuin oviaukosta (jossa oli rojua) joten idea ei ihan toiminut tässä piilossa. 

Toinen piilo oli vessassa suihkuverhon takana, siitä Diesel viipotti käytävältä ohi monta kertaa, kävi samassa tilassakin (ja oli täällä käynyt jo alussa) mutta ei saanut selvää mistä haju tuli. Lopulta se tunkeutui kankaisen verhon läpi maalimiehen luo.

Kolmas maalimies oli jonkinlaisessa toimistokompleksissa, jossa oli yhdessä huoneessa sellaisella tiskillä avattava pieni lasinen luukku (huoneen kaikki ovet oli suljettu) ja siellä oli maalimies. Aluksi vaikutti siltä, että koiralla oli hyvin heikko haju tässä tilassa, sille se ravasi ympäriinsä aktiivisesti kuono ylhäällä. Mutta tästä eteenpäin ei päästy mitenkään. Laitoimme tilaan johtavan oven kiinni, mutta se ei juuri parantanut asiaa. Mietin apuohjaajani kanssa tilannetta ääneen, ja sitten tajusimme, että avoinna olevan räppänän vieressä oli toisen huoneen ovi, joka oli auki ja lähellä lasista luukkua - se ilmeisesti nosti hajun suoraan kattoon, josta se hajosi ympäriinsä eikä koira saanut kiinni mistä haju tuli. 
Painoimme ovea hieman kiinnemmäs (poispäin luukusta), ja kun koira seuraavan kerran tuli tähän kohtaan, sai se heti voimakkaan hajun ja alkoi työstää ja paikallistaa sitä tiskille - lopulta haukkui tassut tiskin reunalla ja kuono luukussa. 
Olipa kerrassaan opettavainen tapaus! Niin pienestä kiinni!! Vau, mikä ahaa-elämys kun sen omin silmin näki. Kyllä rakennukset voi olla vaikeita.

Today we had a search training session in a big building complex at Helsinki harbour. Diesel was not working so well - he was restless and did not focus in localizing the sources of the scents properly at first. He did improve towards the end though.