Aloitimme Diisun kanssa tänään ohjatun tottistreenin pienryhmässä tai siis olemme osa pientä ryhmää, joka saa yksityisohjausta. :-)

Treenipaikkana on humiseva väestönsuoja kallion sisässä, ollaan käyty täällä joskus aiemminkin tottistelemassa talvisin. Aluksi Diisu katseli ympärilleen vähän enemmän, että missäs sitä oikein ollaan mutta melko nopeasti keskittyi kyllä tottisteluun. Perusasentoon pyydettäeässä hyppi korkealle ja näykki hihaa, tähän kouluttaja puuttui heti ja sitä alettiin nyt tiukasti kieltämään. Minä en ole siihen puuttunut, kun Diisu on niin tankki ja hidasliikkeinen että ilman hypähdystä se ei saa itseään kiepautettua perusasentoon riittävän ripeästi. Mutta ei se sekään ole sallittua, että se nappaa hihaan kiinni innoissaan.

Lisäksi haettiin ratkaisua noutoon, jossa Diisun ongelma on esineen heittely, pureskelu jne. Juoksee kyllä innoissaan esineen luokse mutta jo esineen nostaminen saisi tapahtua paremmalla otteella ja varmemmin. Tähän saatiin kotiläksyksi pallonpeluuta, eli heti kun Diisu on juossut esineelle ja tarttunut siihen, huudan irti-käskyn ja heitän sille pallon palkaksi - ennen kuin se on ehtinyt heitellä tai tiputella esinettä tai alkaa ylipäätään tehdä mitään muuta. Erilaiset pitoharjoitukset ei tämän koiran kanssa ole onnistuneet.

Tonight we started on private obedience lessons with Diesel. We will go there for 4-5 times, once a week, and I hope to get some good tips and motivation for our obedience training. At first we practised taking the basic position (dog coming to sit on your left side) because there is now a new problem - Diesel is so excited that he jumps high up in the air and then lands on my left side. That is otherwise ok but sometimes if he is really excited he bites me a little in the arm when jumping!

I was also hoping to get some advice how to proceed with training fetch (retrieval). Diesel sure likes to run after the thrown object but when he picks it up, he chews it or tosses it around a little - he plays with it. I got advice to say "let go" and reward him for it immediately when he picks up the object. So at first there will be no retrieval, just throwing of the object, letting Diesel run to it and pick it up and then immediate reward (throwing a ball) before he begins to chew and play around with the object.