Diesel pääsi treenailemaan Salon raunioradalle FRF-harjoituspäivän yhteydessä. Ensin se tosin harjoitteli muutaman tunnin ajan odottelua autossa ;-) kun Miklos kollegoineen osallistui päivän viralliseen ohjelmaan.

Raunioilla keskityimme Diisun kohdalla vaikeisiin alustoihin. Ensin vaikutti siltä, että Diisu ei tiennyt mitä täällä tehdään, ja jouduin omalla liikkumisellani viemään sitä tuulen alapuolelle mistä se voisi saada maalimiehen hajun. Hajun saatuaan Diisu lähtikin hommiin, ja hitaasti mutta varmasti ja kömpelösti lyllersi jotakuinkin suorinta reittiä maalimiehelle haukkumaan. Peruutus haukkuessa ei taaskaan kannattanut, koska Diisu tipahti lohkareelta jälleen kerran ensimmäisten haukkujen seurauksena.

Toisella alueella oli kaksi maalimiestä ja vaikeaa alustaa kauttaaltaan. Hyvä harjoitus Dieselille. Joutui kiipeilemään ja pohtimaan mistä hajut tulee. Toinen piilo oli melko vaikea ja toisen piti olla helppo avopiilo - mutta koirapa ilmaisi senkin piilon päältä, katossa olleen kolon kautta.

Video

We had FRF dog troops training day today in Salo rubble area. After the official programme even Diesel got to participate in the training. He worked on rubble twice, with focus on difficult surface. He worked quite nicely - when he caught the scent he followed it and found a way to the victim. He is just  a little slow and a little clumsy, but he doesn't give up and that is the most important thing at this point. :-)