Ensimmäiset plussakelit tänä vuonna ja minä en muistanut, mitä silloin tapahtuu. Olisi voinut käydä tosi pahasti! Diisu oli aitauksessa ja istuskeli jossain ulko-oven ja portin seutuvilla kaikessa rauhassa. Yhtäkkiä lumet alkoi tulla katolta alas juuri siihen missä Diisu oli. Kuulin sen alas valuvan lumen äänen ja näin ikkunasta, kuinka lunta tuli ja tuli ja tuli, monen metrin leveydeltä sitä suihkusi ja niin paljon ja pitkään, että se oli oikein sellainen näkyvyyden peittävä lumivyöryseinämä.

Pelko kuristi kurkkua, kun en nähnyt Diisua - en nähnyt mitään muuta kuin sen lumivyöryn ja kasan, joka siitä alkoi kasvaa, ja kuvittelin että Diisu on jäänyt sinne alle. Näin jo mielessäni kuin syöksyisin ulos ovesta ja alkaisin kaivaa. Kasa oli lopulta useita metrejä leveä ja noin puolitoistametriä korkea, kun lumentulo alkoi loppua. Kun vaikutti siltä, että lumivyöry oli ohi, avasin oven ja huusin Diisua. Ei ketään missään. Valtaisa kasa litimärkää raskasta lunta, seassa isoja jääjärkäleitä. Tuolla alla ei olisi kukaan enää hengissä. Ihan hirveä pelko kropassa. 

Ajattelin, että jos Diisu oli ehtinyt alta pois, se oli juossut kauemmas karkuun. Huusin uudestaan Diisua ja sitten se kömpi esille kasan toiselta puolelta pöllähtäneen näköisenä. Oli vissiin saanut vähän osumaa tai jäänyt osittain alle, koska ei tullut mistään kauempaa ja oli se näköinen kuin taivas olisi pudonnut päälle. Vähän hädissään se oli ja halusi tulla luokseni mutta ei tiennyt, mihin suuntaan oli turvallista liikkua ja pyöri siinä paikoillaan. Hetken kannustuksen jälkeen se kiipesi kasan yli ja tuli sisälle. Huh, hui kamala miten säikähdin!!

Lumikasa olikin sitten tukkinut pääsyn koirien tarhaan portin kautta, sillä portti aukeaa juuri siihen kasaan päin. Iltapäivän lihasjumppaohjelma oli selvä, reitin auki kaivaminen. Rankkaa oli!

First winter day this year with some + degrees. I didn't remember what it means... that the snow comes down from the roof. And it did! It was a real avalance! And Diesel was sitting or lying at the gate when the snow came down from the roof - I thought he got buried under it and got really really scared.
Luckily Diesel had managed to get away but I believe he was hit by the heavy snow pouring down or partly caught under it cause he was a bit startled and looked like having received a blow. Also, he hadn't run far away, he appeared right from the other side of the snow pile. Poor guy.


I got to do some serious shovelling later on. The snow had blocked the gate to the dog fence! It was about 1.5 m tall pile, several meters in width. Imagine that coming down in just seconds! Boy, it was a close call for Diesel.




Maiju kommentoi, että Pöpönen on ihan söpön pienen lemmikkiapinan näköinen tässä kuvassa. Täytyy myöntää, että niin on! devil
That is the Mop in the photo looking a bit funny. She has been newly groomed, not much coat was left.