Valtaisien lumimassojen takia en ole pitänyt koiria ulkona aitauksessa vielä lainkaan tänä vuonna - paitsi tänään ensimmäistä kertaa. Viime kesänä ja syksynähän otin tavaksi, että aamulla ruoan jälkeen poikakoirat jäävät tarhaan koko aamupäiväksi, ja oikein lämpimällä kelillä myös Pöpönen saa luvan mennä sinne.

Alku viime kesänä oli hankalaa: Diesel raapi ja kaivoi porttia ja maata, huusi, vouhotti, yritti hampailla repiä verkkoa rikki. Diisu kun ei halua olla erossa minusta, ja kaikista pahinta on olla verkon takana. Aluksi se olikin aitauksessa vain 10 minuuttia, ja pikku hiljaa pidensin aikaa, sen mukaan kuin rauhallinen tai rauhaton se oli. Loppusyksystä pojat olivat aitauksessa koko aamupäivän, 4-5 tuntia putkeen, ja Diisu oli pääasiassa rauhallinen koko ajan, asettui makaamaan ja joskus jopa otti torkut.

Olin varma, että talven aikana olisi otettu takapakkia, ja saisin aloittaa totutuksen taas alusta. Muutaman minuutin ajan Diisu kyllä vouhottikin, mutta ei repinyt verkkoa eikä kaivanut, haukahteli vain. Osittain myös Mikolle, jota se reppana vieläkin välillä yrittää saada leikkimään kanssaan. Sen jälkeen koirat rauhottuivat istuksimaan ja makoilemaan ja tarkkailemaan ympäristöä. Puolentoista tunnin kuluttua Diisu osoitti pientä rauhattomuutta, mutta asettui sitten taas. :-D

We have a dog fence in the backyard, and last summer and autumn I kept the males in there for some hours every day. At first only for 10 minutes, and Diesel would bark, dig and pull the fence with his teeth the whole time. But with daily training it got better, and in the end of the autumn they could stay there for 4-5 hours and Diesel would calm down, relax and even take a nap.

Because of the huge amount of snow I have not kept the dogs in the fence at all this year, until today. I was sure Diesel would have a hard time again and that we must begin the training again. But I was wrong! He was restless and barked for some minutes but then he calmed down again. Now Miklos and Diesel have been in the dog fence for about 1.5 hours and they just sit or lie and keep an eye on the surroundings. :-D