Matka alkoi aikaisella ylös nousulla, ja ensimmäiseksi yritin siivota Diisun yrjöt matolta, mutta Pöpönen ehti ensin. Sitten laskin Diisun ulos ja sillä oli maha vähän löysällä. Annoin varmuuden vuoksi ripulilääkettä ja jätin ilman aamuruokaa.

Sitten ajelin Helsinkiin jossa pakkasimme Diisun ja Kerttu-PON-neidin autoon ja matka kohti Tallinnaa alkoi Maijun, Roxyn ja Katjan seurassa. Laivamatkan ajan koirat odottivat autossa, ja siellä oli Diisulille sitten tullut kunnollinen ripulikakka pöksyyn, ja Diisu oli myös makoillut ja istuskellut siinä itsessään jonkin aikaa häkissä. Ja varmasti kovasti heiluttanut häntää, kun tulimme autolle.  Haju oli aivan karmea! Ja riplaa löytyi myös takapenkin selkänojan takaa.

Olimme jo myöhästyneet kehästä, joten kiirettä ei ollut (myöhästyneet rodut arvosteltiin viimeisinä kehissään) ja niinpä pysähdyimme ruokakauppaan ostamaan perunajauhoa (kartulitärklys tms), ja vessapaperilla ja sillä sitten imeytettiin gaggelit pois koivista ja persiistä. Tämän prosessin saimme hoitaa 3-4 kertaa päivän aikana. Haju ei tosin hälventynyt vaan tarttui käsiinkin. 

Ennen kehään menoa tupsautettiin Diisuun peppuun vähän Roxyn hajuvettä, mutta en tiedä oliko paskan ja parfyymin sekoitus sitten huonompi vai parempi kuin pelkkä paskan katku. No, eiköhän meille kaikille ole joskus osunut kohdalle väärään aikaan ripuloiva koira, joten onneksi katkusta ja kurasta ei sakotettu kehässä. Diisu itse oli reipas ja iloinen itsensä koko päivän. Kehässä se hössötti vain kohtuullisissa määrin ja pomppi vain muutaman kerran. Arvostelu oli huisin hieno ja anti sert / CACIB / Rodun paras. Koska tämä oli Diisun kolmas Eestin serti, tuli siitä nyt Eestin muotovalio.

Ennen ryhmäkilpailuja livahdimme viereiseen isoon ostoskeskukseen alennusmyynteihin ja syömään. Ryhmien jälkeen ehdimme vielä palaamaan sinne, ja niin kotimatkalla oli auto tupaten täynnä ostoskasseja ja pussukoita. Hyvä reissu, vaikkakin pahanhajuinen!

Yesterday Diesel was shown in an international dog show in Tallinn. He had loose poop in the morning, and in the ferry (the dogs stayed in the crates in the car in the ferry) he had had diarrhea. He had been lying and sitting in it for some time, and probably also wagged his little tail when we got back there.  The smell in the car was simply horrible!! 

On the way to the show place we went to a grocery store to buy some potato flour. What a messy and smelly business to try to clean him up before the ring! And we had to do it 3-4 times that day. And the smell didn't fade away...

In the ring Diesel had fuuuun! He was quite in a hurry again (still don't know where he is in a hurry to go all the time) but jumping up in the air surely less than ten times. :-D Fortunately the smell was not judged. Diesel got a super good critic, CAC / CACIB and Best of Breed. This was his 3rd CAC from Estonia so he finished his Estonian Champion title.

Before the group finals we had some time to go eat & dpo some shopping in the huge shopping mall next to the show hall. After the finals we continued shopping, and on the way home the car was fully packed with shopping bags!

"Very sound dog in excellent working condition, strong head & enough stop, excellent topline, croup & tailset, good shoulder & upper arm, well developed chest, good harsh coat, slightly weavy, low hocks, sound movement, good sound working dog and does not need to attract with extra glamour."