Jälki oli noin 900 m pitkä, 2,5 h vanha ja sillä oli kaksi esinettä namipurkkien päällä. Jäljennosto meni hyvin ja ensimmäinen kolmannes jäljestä meni erinomaisesti. Vauhti oli reipasta kävelyvauhtia! Vauhtia on siis tullut yhtäkkiä lisää kun jäljet on vanhempia.

Esineillä en vaatinut mitään tiettyä asentoa vaan katsoin mitä koira tarjoaa - nimittäin olen huomannut viime aikoina, että kun pyydän maahan esineellä, Diisu tahtookin istua. Joten katsotaan mitä sieltä tulee ihan luonnostaan. Oli purkeista innoissaan. Ja oli myös nälkäinen - olen nyt antanut puolta pienemmän aamuruoan kun mennään jäljelle.

Kolmannella pitkällä suoralla koira eteni kovin korkealla nenällä, en tiedä miksi. Mietin jo, että se vain kulkee pellon laidan suuntaisesti, mutta kun vauhti oli sama kuin jäljelläkin, annoin mennä. Esineen/purkin bongasi kyllä hyvin. Sitten tuli sivutuulessa kahden hevosen ja ratsastajien hajut nenään ja Diisu pysähtyi ilmavainuisesti niitä tutkimaan. Oli vaikea jatkaa maavainua kun tuli niin hyvä ilmavainu samaan aikaan.

Loppuosa jäljestä meni hyvin ja lopussa oli iso satsi ruokaa. Olen tyytyväinen ja pitää jatkaa näitä 2-3 h vanhoja jälkiä. Lisää esineitä vaan.

Video

Today's track was 2.5 h old and about 900 m long. 2 objects (gloves and a box of food). It was good. Diesel's pace was fast walking pace which is so good compared to the previous extremely slow pace. It seems that letting the tracks age more has helped with getting faster pace - quite the opposite of what you'd expect!

Diesel stopped at the objects nicely and was really excited about the food boxes. At one point he got strong scent of 4 people and horses in the wind and had difficulties continuing tracking. The end of the track was nice work again. In the end there was lots of food. Nowadays Diesel only gets half a meal in the morning if I intend to take him tracking.