Sulkeiset alkoivat heti.

Aloitin kauko-ohjauksella, jossa siis ongelmana on saada Diisu nousemaan istumaan makuuasennosta. Takapalkka eli namikippo Diisun takana. Meni paljon paremmin kuin eilen, jotain oivallusta on siis tapahtunut. Käsimerkki alkaa mennä kaaliin, ja asennonvaihto tapahtui viimeistään toisella tai kolmannella käskyllä, mutta lopulta saatiin pari onnistumista myös ensimmäisellä käskyllä ja etäisyys koirasta oli pisimmillään 5-6 metriä.
Tein myös pari kertaa harjoituksen, jossa asennonvaihto oli istumisesta maahan (jätin koiran siis istumaan). Tässä ei ollut mitään ongelmia.

Sitten treenattiin luoksetulosta pysähtymistä. Seisomiskäsky ei vaikuttanut mitenkään, mutta tomera SEIS-huuto ja voimakas kehonkieli pysäytti kyllä koiran ja pallon heittäminen sen jälkeen toimi. Kehon eleen voi nopeasti jättää pois, mutta sitten yhtäkkiä Diesel alkoi tarjota istumista (loogista: seIS) tai maahanmenoa pysähdyksessä. Käskyn muuttmainen muotoon "sei" (muistuttaa EI:tä?) auttoi tähän. Luoksetulo kuitenkin kärsi kun seisominen meni Diisun tajuntaan (alkoi tarjota pysähdystä mutta lähti liikkeelle kyllä yhä tosi vauhdilla), ja otin lopuksi pari kunnollista luoksetuloa, sitten yhden pysäytyksellä jossa annoin käskyn ja odotin hetken ennen palkkaa (ja Diisu seisoi hienosti paikoillaan!) ja sitten otin vielä suoran luoksetulon.

Jälkeenpäin mietin, täytyisikö opettaa eri käsky alun luoksetulolle ja lopun luoksetulolle. Lopun luoksetulossa voisi olla aina sama käsky kuin aina kun koiran pitää tulla eteen istumaan, mutta alussa voisi olla eri käsky, sellainen "lähde tulemaan tänne päin" joka kertoisi että nyt tulee liike jossa on pysäytys. Lisäksi pysäytyksen voisi aina treeneissä tehdä kun koira on edennyt 2/3 matkasta joten jos se alkaa ennakoida niin kokeessa kun se pysäytetään puoliväliin se ei ole vielä ehtinyt tehdä ennakointia. Hmm?

Sitten treenattiin seuraamista, muutama palkka hyvästä seuraamisesta juoksuvauhtia ja muutama täyskäännös ja palkka tiiviistä ja oikeasta paikasta.

Noutoharjoituksissa luoksetulon pysäytystreenit näkyivät, tein pari toistoa joissa koiran lähdettyä reippaasti juoksemaan minua kohti kapulan kanssa huudan palkkasanan ja heitän pallon taakseni eli koira sai oikein kiihdyttää palkan perään (piti kapulan suussa loppuun asti muuten). Tehtiin myös muutama luovutusharjoitus jossa jätin Diisun istumaan kapula suussa ja kävelin matkan päähän ja kutsuin luoske. Palautusasento jäi usein vinoksi ja väljäksi eli tätä pitää treenata enemmän ulkona ja poissa kotoa. Sisällä kotona sujuu nimittäin hyvin.

Treenasin myös paikallamakuuta ohjaaja pois näkyvistä, jätin Diisun pihatielle makaamaan ja kävelin mäen alas katsomaan oliko meidän roskis tyhjennetty. Hyvin kesti Diisu tämän "näkölähdön" joka on sille hirmu vaikea asia.