Meidän piti osallistua Diisun kanssa kesäkuussa kahteen kokeeseen: tottelevaisuuden SM-joukkuekisaan alokasluokassa ja pelastuskoirien tottelevaisuus- ja ketteryyskokeeseen. Kumpikin jäi kuitenkin väliin: SM-kisaan Diisua ei hyväksytty koska sitä ei ole rekisteröity Suomeen, ja peto-peke-kokeen aikana sillä oli pää turvoksissa.

Muutoin kesäkuun aikana olemme treenailleet etsintäjuttuja 1-2 kertaa viikossa. Palkassa tehtiin harkittu muutos kokeilun jälkeen: vinkupallo on paras palkka. Vinkupallolla Diisu toimii kuten sukkapallolla olisi toivottavaa, se pelaa sillä yksinään ja juoksentelee ja ylpeilee (minun ei tarvitse juosta lainkaan), ja lopulta luovuttaa minulle että voidaan jatkaa hommia - joka seuraavan maalimiehen etsintää, tai sitten pallolla leikkimistä matkalla autolle.

Mietin vinkupalloon siirtymistä tarkkaan, mutta toisaalta palkan pitää olla koiran mielestä se paras juttu, ja Diisulle se on vinkupallo. Jos se tietää että jossain on vinkupallo, se villiintyy ja innostuu kamalasti - sukkapallolla ei samaa tapahtunut. Jos Diisu esimerkiksi näkee autossa vinkupallon, se ei pysty lainkaan rauhottumaan häkkiinsä vaan meuhkaa meuhkaamistaan.

Kesäkuun aikana olemme treenailleet useaan kertaan, mutta monet harjoituksista on olleet FRF-tasontarkastukseen tai SM-joukkuekisaan liittyviä testauspaikkojen testauksia, joten ei niistä tässä julkisesti sen enempää. Hyvin on Diisulla treeneissä mennyt ja olen ollut tyytyväinen. Nyt on päästy taas keskittymään etsinnän muihin osa-alueisiin palkan sijaan: epämiellyttäviin alustoihin yms. Niitä saakin taas treenata kovasti, kun tuntuu aiemmin hankittu kokemus ja taito niitten suhteen pitkälti unohtuneen.

I have not been able to log the June exercises in Diesel's blog because most of them happened in places where we are planning to arrange the annual FRF testing event or SAR dog Finnish Team Championship competition in the autumn. We are testing the testing places, so to say. And they secret until the competitions day.

Diesel's reward is now a squeeky rubber ball and this is the best reward system for him so far. It works pretty much the same way as with the socka-ball-method (hunting drive): he gets the ball for indication and then he runs around with it, being proud.