Treenien alkua odotellessa otettiin Dieselille yksi ilmaisuharjoitus, joka sujui oikein hyvin. Dieselille tehtiin hakurata, jossa oli kolme ukkoa vasemmalla (josta tuuli) ja kaksi oikealla. Oikealla olevat otettiin haamuina jotka näyttäytyi tiheän pusikon reunassa ja paineli sitten pusikkoon sisälle. Vasemmalla olevat otettiin hihnassa tuuli-ilmaisuina.

Eka vasemmalle meni vähän heikosti, koira sähläsi ja ei kunnolla näyttänyt kun sillä oli haju. Mutta kun sai selvän hajun niin meni ja vauhdilla. Eka oikealla näyttäytyi, koira juoksi pusikon reunaan, sitten siinä pysähtyi ja meni vähän edestakaisin kunnes paineli puskaan ja löysi ukon. Ihan kuten arvasinkin, noin voimakas maastollinen raja oli myös raja koiralle ja sitähän tässä treenattiin.

Toinen ukko vasemmalla meni paremmin kun päästiin alueelle jossa hajuvana oli, ja koira näytti selkeästi kun sai hajun. Vauhdilla se sinne sitten paineli. Sitten se tuli sieltä keskilinjalle huomattavasti minua edemmäs, kutsuin, mutta se ylitti keskilinjan ja juoksi suoraan oikealla odottavan seuraavan ukon luokse! Mietin mitä tehdä, ja maalimies huuteli sieltä minulle, ei kiinnittänyt mitään huomiota koiraan vielä, ja mitä teki Diesel? Odotteli siinä hetken ja alkoi sitten tehdä ilmaisuhaukkua seisovalle ja huutelevalle ukolle! No pakkohan se oli palkata sitten. :-D

Viimeinen vasemmalle meni tosi hyvin. Maalimiehillä ei vaadittu haukkuja, vaan oli suora palkka tätä yhtä lukuunottamatta. Hyvät treenit.

Today we trained area search in a forest. While waiting for others, Diesel did one training session of indication bark and it was very good.

In the forest it was winding from left, and we put 3 victims there, and 2 to the right side. When Diesel got the scent of the victim on the left, he got off-leash and got to run to the victim. No bark was demanded.
On the right side (where no scent was coming) the victim showed herself to Diesel in distance and then hid in the bushes. Diesel got to run there and search for the person.

It went nicely until Diesel was returning from the second victim on the left side. In stead of running back to me (and dispite my calls) he ran to the right side and straight to the victim waiting there. The victim was standing straight and we started negotiating (shouting) what to do. And guess what Diesel did? He waited a while by the victim and then started indication bark! Of course the victim then quickly rewarded him (teaching the dog to do indication bark also in case of a standing and/or shouting victim is something we teach a lot later, so it was super that he did it!).

It was a nice training session.