Kesäkuun lopussa matkustimme Ruotsiin, jonne myös Dieselin kasvattajat olivat tulossa PON-Unionenin 20-vuotisjuhlanäyttelyyn. Tältä matkalta Diesel sitten lähti mukaamme Suomeen.

Itse asiassa aluksi minulla oli vain lentolippu Göteborgiin, ei muuta. Sitten Mikkoset lupasi kyydin kotiin maanantaina. Sitten sain Satulta lainaksi makuupussin ja -alustan. Ruotsalainen tuttava lupasi järjestää jonkun kyyditsemään minut lentokentältä Boråsiin. Enää puuttui vain katto pään päälle muutamaksi yöksi, mutta nyt sentään kelpasi lähteä jo reissuun. :-)

Mikkosilla on kaksi telttaa ja nukuimme Dieselin kanssa kaksi yötä samassa teltassa, ja se oli ihan mukava kokemus. Oikeasti. Ensimmäisen yön Diesel oli levoton, vaihtoi paikkaa ja tuhisi ja puuskutti. Tosien yön se nukkui kuin tukki koska oli niin väsynyt.

Ruotsissa toki osallistuttiin näyttelyihin samalla.

Bors2762009005.jpg
Maiju ja Diesel vauhdissa Boråsissa 27.6. kaikkien rotujen näyttelyssä.

Bors2762009009.jpg

ruotsi001.jpg
Diesel voitti nuorten luokan ja sai kunniapalkinnon. Tuomari oli tiukka, ja 20 polskista vain muutama sai SA:n (sertifikaattiarvon eli meidän Erinomaista vastaavan).

28.6. Boråsissa oli Ruotsin PON-Unionenin 20-vuotisjuhlanäyttely, johon oli ilmoitettu 54 PONia, tuomarina Puolan PON-kerhon puheenjohtaja Andrzej Stepinski.

Diesel voitti täälläkin luokkansa saaden SA:n ja sijoittui kovassa kilpailussa 4. parhaaksi urokseksi ollen paras nuori uros. Diesel oli nukkunut toisen telttayönsä erityisen hyvin, ja pursui energiaa! Sitä kiinnosti kaikki mitä se näki, ja se olisi halunnut moikata kaikkia ihmisiä ja koiria ja haistellakin kaikkea. Haastava esitettävä! Luokkavoiton jälkeen tuomari kommentoi että Diesel on fantastinen, mutta... mutta... tuomari levitteli käsiään. Ehkä hieman liian eläväinen? ehdotin ja tuomari nyökkäili innokkaasti. ;-D

Bors2862009010.jpg

Bors2862009021.jpg 

ruotsi074.jpg

Laivalla käytiin kansikävelyillä yms, ja Diesel liikkui rennosti ja innokkaasti minne vian mentiinkään. Ihan kiva juttu. :-)


Kuvat: Roxy & Maiju Mikkonen, Majka Borgström

Diesel travelled to Sweden with his breeders. We was entered in shows in Boras both days that weekend. He was quite full of energy and it was a challenge to show him. Having known each other for just 1 day, I think we did well. :-)
He became the intermediate class winner in both shows, and on sunday, in the grand 20-year-jubileum-show of the Swedish PON Club, he was also 4th best male and best young male. Judge for this show was the president of the Polish PON Club, Mr Andrzej Stepinski.
Diesel travelled home to Finland with us from Boras. He behaved well wherever we went.