Diesel on kotiutunut meille suhteellisen hyvin. Puolitoistavuotiaan uroksen tuominen aikuisen uroksen kotiin kun ei välttämättä aina ole se helpoin juttu.

Miklos haluaisikin muuttaa pois. Se jäykistelee ja pörisee Dieselille, joka kuitenkin väistää, ja mitään kunnon tappeluita ei ole vielä ollut.

Diesel kuitenkin kuumenee tietyissä tilanteissa, kuten kun mennään ulos, jolloin muutkin koirat kuumenee, ja silloin se hypähtelee ja kiertelee Mikon nenän edessä räksyttäen. Milos vähän pöristelee mutta ei provosoidu tappeluun. Ja enemmänkin tuo on Dieselin puolelta kutsua juoksemaan ja riehumaan, sillä välillä se menee oikein pylly pystyssä leikkiasentoon.
Kerran portaita alas rynnätessään oli alhaalla sitten vähän sellaista karvat pöllyää -meininkiä ilmassa, ja siis tällaisesta aivan turhasta tilanteesta, joten nyt pojat saa kulkea portaissa vuorotellen.

Diesel on kova räksyttämään. Se on haukkunut itsensä käheäksi, joten ääni ei ole kova, mutta silti sitä käytetään paljon. Koska Diesel oli pitkään ekassa kodissaan päivät kytkettynä pihan perälle, yksinään, on sille todella vaikeaa olla erotettuna ihmisistä siten, että se kuitenkin tietää missä ihmiset on. Esimerkiksi pihalla tarhassa muitten koirien kanssa ollessaan se haukkuu ja raapii ja kaivaa portin edustaa.
Samoin sisällä häkissä tai portin takana viereisessä huoneessa oleminen on todella vaikeaa ja johtaa helposti haukkumiseen ja portin tai häkin rämpyttämiseen.

Harjoittelemmekin nyt joka päivä lyhyissä jaksoissa pihalla tarhassa olemista, ja kerta kerralta se sujuu paremmin. Kun koirat on siellä olleet hetken rauhassa, ne pääsee pois. Joka päivä vähän pitempään tietenkin. Tänään meni jo tosi hyvin ekaan kertaan verrattuna.

Häkissä olemista Diesel harjoittelee myös päivittäin. Kun koirat jää yksin kotiin, Diesel jää oman ja lauman turvallisuuden vuoksi toistaiseksi häkkiin. Häkki on suuri ja se mahtuu olemaan siinä ihan miten päin vaan ihan pitkällään, joten se voi hyvin olla siinä pari tuntia kerrallaan.
Aluksi häkissä oleminen oli hirveää huutamista ja rämpyttämistä, mutta jo muutamassa päivässä se on rauhoittunut hieman. Häkkiin Diesel saa pureskeltavakseen luun tai possunkorvan ja minä olen viereisessä huoneessa paikalla. Eilen se jopa nukahti häkkiin lopulta, eli hyvin meni.

Eri huoneessa portin takana olemista Diesel harjoittelee öisin, sillä en halua että kaikki koirat nukkuu makuuhuoneessa kanssamme. Kohtuullisen hyvin on mennyt, tosin Diesel huokailee ja rämpyttää ja puhisee aina ensin kovasti portilla. Eilen illalla se meni aina vähän väliä makaamaan häkkiinsä, sitten tuli taas puuskuttamaan portille, ja sitten taas häkkiin. Portille se lopulta nukahti.

Moppi ja Diesel on ihan kavereita, uskonkin että niin kävisi. Moppi tykkää poikakavereistaan yleensä tosi paljon. :-)

kes018.jpg

kes002.jpg

kes012.jpg

Diesel has settled down in our home and dog pack maybe even better than I expected. I expected some problems with Miklos, but so far things have gone moderately well. Diesel sometimes tries to get Miklos to run and play with him, with poor success, of course. Miklos growls at him but so far no big fights.

Diesel is very talkative, he barks a lot. He does not like being away from people, like in a crate or in the dog fence. When he is there, he barks and digs. We train this every day, and every day it goes better. So I am hopeful he will improve with time.

Diesel and The Mop get very well along together. They are friends and The Mop even plays with him.