Vietimme päivän harjoittelemalla Lappeenrannan raunioilla. Dieselin harjoituksen teemana oli umpipiilot, joita sillä ei ole vielä ollut paljon. Jatkoimme myös vaikeitten alustojen teemaa ja harjoittelimme lopuksi myös melussa työskentelyä.

Ensimmäisessä harjoituksessa Diisulla oli siis paljon umpipiiloja. Tehtiin ajan kanssa, eli kun koira oli varma asiasta, se ilmaisi ja piilo avattiin vasta kunnon haukusta - Diisuhan usein tekee niin, että haukahtaa kerran ja lähtee sitten vielä kiertelemään ja tarkistelemaan, ja asettuu vasta hetken päästä oikeasti ilmaisemaan.
Vaikeaa oli! Myös kuuma ilma otti koville ja koira hyytyi loppua kohti - ei toki silti antanut periksi. Yksi kovin kovin vaikea piilo meni vähän huonosti - koira ensin haukahti kerran, sitten tuulen yläpuolella sijaitseva ja naurava ihmisjoukko kiinnitti sen huomion ja se lähti katsomaan heitä - siirrettiin porukka pois tuulesta ja kutsuin koiran takaisin kasalle, ja jatkettiin loppuun. Saatiin ihan onnistunut suoritus sitten kuitenkin.

Lopuksi otettiin aggregaatin viereen avopiiloon maalimies, jonka piti olla helppo, mutta Diisu ottikin sen ensin tiiliseinän takaa ja sitten yläpuolelta sillalta alas piiloon haukkuen, ikään kuin umpparina, että se siitä helposta. ;-) Ei välittänyt moottorimelusta.

Video

Today we spent all day at Lappeenranta rubble training site. It is a place with many difficult hiding places: deep down in the piles of rubble, only very little scent coming up.

The theme of the day for Diesel was difficult closed hiding places so that he could not see the victims and the scent coming out would be very small. Of course we also continued training moving on difficult surfaces: all the victims were placed so that he must climb up on the rubble piles. In the end we even had a victim close to a running engine making a loud noise.

It was a very hot day and with many difficult victims Diesel got tired towards the end of the first training session. But his will to work was not diminished. In the last training session it was nice to see that the engine noise did not affect his ability to work.

Next time we must do something really easy and nice!