Tänään treenattiin hajuun reagointia ja sen muistamsita. Käveltiin aukealla paikalla Diisu hihnassa ja kun se tuli hajukiilaan ja näytti sen kiskaisemalla maalimeistä kohti, kehuin, toistin käskysanan ja vein pois hajukiilasta, mistä lähetin suoraan kohti maalimiestä.

Kun päästiin alkuun eli saatiin onnistunut suoritus pitkän haahuilun jälkeen (tuulen suunta vaihteli kovasti, ja Diisu saattoi saada pikaisen hajun ja kadottaa sen saman tien), niin homma toimi. Piti vain malttaa odottaa kunnes Diisu sai kunnon hajun ja osoitti selvästi että tuonne menen. Olin ihan varma, että Diisu ei muistaisi minne piti mennä kun hajukiilasta mentiin pois, mutta muisti se.Tehtiin useampi toisto, yksi kerrallaan.

Vinkupallo pelittää. :-)

Today we did some basic search training where I was walking with Diesel on leash and he got to smell the victim's scent in the wind. When he showed clear reaction to the victim's scent, I phraised him, repeated the command to search and took him out of the scent cone. When we were out of the area of the scent, I sent him to search. Surprisingly, he did remember the direction of the victim and ran there. We did 3-4 repetitions but always one at a time and then Diesel waited in the car while another dog practised.