Osallistuimme tänään Dieselin kanssa IPOR-soveltuvuuskokeeseen. Suurin pelkoni kokeen suhteen oli, että PON-neito Sissi tulisi pariksemme tottelevaisuuteen. Diisu on ihan sulaa vahaa Sissin nähdessään (tai haistaessaan). Se unohtaa kaiken mitä on oppinut ja mitä oli tekemässä, ja näkee vain Sissin. Muut nartut eivät ole mistään kotoisin Sissin rinnalla, ja niitten kanssa on voitu tottistella kyllä.

Tottelevaisuusosuus meni kohtuullisen hyvin. Ilokseni Diesel vain heilautti päätään ammuttaessa eikä moottorimelukaan häirinnyt sitä. Hyvin pysyi paikallamakuussa. Olipa kiva, että suoritus tuli videoitua. Kaverit kyllä sanoi että Diisu oli tosi innokas, mutta en uskonut että siis NOIN innokas, kuin mitä videolta voin itse nähdä. Voi kuinka kiva. Toivottavasti saan tuon innon ylläpidettyä jatkossakin. Vähän hömelöhän se on, mutta ainakin innokas ja iloinen. :-D

Minä en jännittänyt yhtään suoritusta ja osasin laskelmoida ja tarkkailla koiraa ja tukea sitä tarvittaessa, ainakin omasta mielestäni. Tosin henkilöryhmässä sössin jotain kun Diisu teki paikallamakuuta. Koiranohjaaja seurautti koiransa minun ympäri, pysähtyi viereeni perusasentoon ja lähti. Niin lähdin minäkin takaisin paikoilleni niin kuin aina kokeissa, ja kun vilkaisin taakseni, niin koiranohjaaja olikin yhä henkilöryhmässä ja teki ympyrää siinä kohdassa missä minä olisin ollut, jos olisin yhä ollut ryhmässä... :-D Jälkipuinnissa koiranohjaaja tunnusti, ettei yhtään muistanut, että oli jo kiertänyt minut kertaalleen ja tehnyt perusasennonkin vieressäni ennen tuota. Sitä se koejännitys teettää. Hyvät naurut saatiin kaikki!

Raunio-osuudessa Diisu sai hajun maalimiehstä jo kun me tuomarin kanssa kävimme aluetta läpi, ja kun laskin Diisun vapaaksi, se karkasi saman tien maalimiestä paikallistamaan, Kutsuin kerran mutta annoin sitten mennä. Diesel meni suoraan hajun perässä sen kummemmin ajattelematta. Muut, ehkä enemmän tällä radalla treenanneet koirat kiersivät piilon oviaukosta sisälle piiloon, mutta Diisu ilmaisi pienen kasan päällä olevan aukon kautta. Tuomarin pyynnöstä sitten siirryin itse niin, että saatiin Diisu oviaukosta piiloon sisälle.

Tottis-kettisosuudesta saimme seuraavat arvosanat:
Hihnassa seuraaminen: Erittäin hyvä
Vapaana seuraaminen: Hyvä
Epämiellyttävä alusta: Erinomainen
Henkilöryhmä: Erinomainen
3 esteen ylitys: Hyvä
Kiinteä silta: Erinomainen
Koiran kantaminen: Erinomainen
Paikallamakuu: Erinomainen
Yhteensä 95 p. Erittäin hyvä (max. 100 p.)

Maastosta saimme 97 p. (max. 100 p.).
Lopputulos oli 192 p. ja 2. sija.

Illalla kotona Diisu meni heti ruoan jälkeen petiinsä, käpertyi kerälle ja nukahti. Rankkaa kun joutuu keskittymään.

Video