Diesel on syntynyt Hollannissa tammikuussa 2008. Vuotta myöhemmin se palautui kasvattajilleen, koska perhe ei jaksanut sitä kun se halusi koko ajan ulos ja tehdä jotakin. Maijulla virisi idea ja siitä se sitten lähti.
Niinpä kävimme Maijun kanssa toukokuussa Staphorstissa vähän tapaamassa Dieseliä.

diesel01.jpg
Diesel 14 kk ikäisenä.

Amsterdam049.jpg
- Pääsenkö mukaan?
- Lähtisitkö sinä meille? Hmm...


hollanti075.jpg
Maiju koeajaa Dieseliä. Ensimmäiset 10 min meni kiskoen, sitten se ei enää jaksanut hillua. Otettiin vähän seuraamisen alkeita ja Diesel tajusi nopeasti mitä pitikään tehdä.

Diesel oli omistajiensa kanssa käynyt pentukurssin ja se osasi erinomaisesti tulla eteen istumaan ja katsoa silmiin. Se olikin sitten ainoa mitä se osasi. Kovasti se halusi koko ajan puuhata yhdessä ihmisten kanssa.
 
Dieselin kovasta yrityksestä huolimatta (roikkui Grykan hihnassa ja MINÄ-MINÄ-MINÄ!!), tällä kertaa mukaamme lähti Gryka, mutta lupasimme, että ensi kerralla kun tavataan, on sen vuoro.

Diesel was returned to his breeders when he was 1 year old. He was very energetic and wanted to do something all the time. This sounds like a possibly promising working dog, so we travelled to Staphorst, Netherlands, to see him in May. Diesel was very friendly and excited about everything. We took him for a walk and tried to teach him a little heeling. He showed promise.