Kävimme hihnalenkillä Nikkilässä Satun ja koirien kanssa. Diisu mennä puuskutti ja porhalsi vauhdilla alkumatkan, ja sen takia varmaan loppumatkasta alkoikin välillä tassu painaa. Lopuksi teimme jäljet nurmialueelle kylän keskustassa. Sitten meidän piti treenailla tottista, mutta tulikin kaatosade. Olin ajatellut, että ajan jäljen melko tuoreeltaan, koska olemme tehneet vain yhden peltojäljen tänä vuonna Diisun kanssa. No, se siitä ajatuksesta - kaatosade kesti ja kesti.

Sateen hellitettyä vähän lähdimme jäljille. Diisu ei aluksi ymmärtänyt yhtään mitään, kun vein sen jäljen alkupisteen alueelle. Minä en koskaan laita ihan jäljen alkuun ruokaa, ettei koira opi etsimään sitä, ruokaa tulee vasta kun koira on itsenäisesti nostanut jäljen ja seuraa sitä. Yhtäkkiä, kuin nappia painamalla, Diisu muisti mistä on kyse ja lähti jäljestämään. Työskentely oli epävarmaa ja sade lienee levittänyt jäljen hajua aika lailla, sillä Diisu vaelsi kovasti jäljen päällä. Seurasi sitä kuitenkin. Loppua kohti työskentely parantui huimasti ja viimeisillä metreillä oli todella hienon näköistä. Jälki oli lyhyt, varmaan satakunta metriä.

Hyvä suoritus siihen nähden että olin varma, että olosuhteet teki jäljestä liian vaikean Diisun taidoille. Ja upeat sateenkaaret! Lopuksi otettiin vielä tottista, Diisu teki jättävät liikkeet ja pienen paikallamakuun.

Video

Today we first went for a walk with a friend and her dogs and then we laid tracks in a big grass area in the centre of the local village. I had planned to take Diesel tracking soon after the track was made because we have only been tracking once this year. But it started raining - the rain was pouring down and we sat in the car and waited. I thought the task would now be far too difficult for Diesel.

When the rain had almost stopped I took Diesel to the start area of the track. At first he didn't seem to realize what was wanted from him but then suddenly, like pushing a button, he started tracking. It was difficult and he did wander about 1 meter to both sides of the track, I am sure the rain had "spread" the scent. The further he went the better he did. That was very nice! Also the rainbows were gorgeous.