Vierailimme Halikossa tyhjillään olevassa vanhassa sairaalassa harjoittelemassa rakennusetsintää.

Vaikea, lattiassa olevan reiän kautta alemmassa kerroksessa olevan henkilön ilmaisu sujui hyvin kunhan Diisu sai paikannettua hajun lähteen lattiasaa olevaan reikään - se kyllä kesti melko kauan. Reiän löydettyään tuli sitten päättäväinen kaksi tassuin raapiminen ja haukku.

Lopuksi halusimme helpon ja kiva maalimiehen joka voisi kirmata pihalle pelaamaan palloa Diisun kanssa. No se oli sitten kaikkea muuta kuin helppo ja kiva, tai no, meille katsojille se oli hulvattoman hauska toki. Maalimies istui sohvalla viltillä peitettynä. "Helppoa" ajatellessa emme kuitenkaan olleet ottaneet huomioon sitä, että ko. tilassa oli eväitä, herkkuja, toisten koirien palkkoja yms hyviä häiriöhajuja aivan valtavasti. Diisu kävi lopulta myös sohvalla maalimiehen vieressä kääntyilemässä, mutta kun ei se käytä silmiään nii neihän se tajunnut että se oli siinä.
Tämä "helppo" päätyi loppujen lopuksi siihen, että Diisu tunki itsensä sairaalan annoskärryjen tms sisälle. Kun sieltä sitten löytyi jonkun toisen koiran ikivanhat ja kivikovat Frolicit, niin sehän vietti siellä oikein kunnon evästauon. Ja sitten olikin ajatus ihan katki, että mitä täällä oikein oltiin tekemässä. Että voikin joskus mennä treeni pieleen!! :-D

Otettiin sitten korvaava, innostava ja simppeli juttu loppuun, maalimies Diisun nähden juoksi lasiovista ulos ja jatkoi suoraan eteenpäin vähän matkaa (Diisun katsoi perään). Avasin oven ja lähetin Diisun perään, se ryntäsi hirveällä innolla ovesta ulos ja kääntyi 90 astetta oikealle! Huoh.... ei ole totta...

Today we practised search in an old hospital building. Diesel worked nicely at a very difficult victim: there was a small hole in the floor and the victim was in the room one floor down where there was a small hole in the roof of course. It took Diesel a long time to realize where the scent was coming from but when he did it he showed clear pawing behavior before bark indication. That was nice.

I had planned an easy and nice victim for him in the end of the training session but the reality was something else. My mistake number 1 was that the victim was in the same room with all the dogs' rewards, our snacks, food etc. Lots and lots of disturbing things for Diesel.
The victim was sitting on a sofa with a blanket over her. Diesel does not use his eyes when searching so he did not realize the victim was right there even if he passed by really near. In the end he for some reason jumped into a hospital meal trolley! There was some old reward in it so he enjoyed a snack while sitting inside the trolley. As you can well imagine by the time he got out of there he had no idea what he had been doing anymore.