Toissapäivänä Diisu ja Kerttu kirmailivat pellolla, ja Dioisu löysi aarteen - jonkun kepin tms. Kerttu nappasi kepistä kiinni myös, ja halusi vetää sitä. Kerttu heilutti häntää ja oli ihan leikkimässä, mutta Diisu oli jäykkänä ja murisi tosissaan. Diisun tavaroille ei ole tulemista.

Koirat oli kauempana pellolla ja minä tiellä. Tarkoituksenani oli vain juoksuttaa niitä vähän aikaa, en ollut peltolenkkeilyvarusteissa. Tilanteen nähdessä arvasin jo, että tästä ei hyvä seuraa. Kumpikaan koirista ei päästänyt irti kepistä, ja ne tempoivat sitä vaikka kuinka pitkään. Diisusta näin, että se ei antaisi periksi, ja se oli tosissaan. Kerttu heilutti häntää.

Pitkältä tuntuneen ajan päästä jompi kumpi teki jotain ja alkoi tappelu. Vuoroin Kerttu päällä, vuoroin Diisu päällä. Lumi vain pöllysi. Sitten näytti siltä, että Diisu oli päällä ja Kerttu alistui. Diisu alkoi jäykin jaloin vetäytyä poispäin, jolloin Kerttu hyökkäsi sen kimppuun. Diisulla oli välillä ote Kertun kaulasta, välillä sen niskasta, ja se olisi varmaan voinut tappaa Kertun halutessaan. Tuli selväksi, että tälle tappelulle ei loppua tule ihan heti, joten lähtin kohti koiria.

Humps! Kevät tulee, ja lumi ei enää kantanut ja tipahdin heti ensimmäisen askeleen jälkeen haaroja myöten ojaan, ja kumpikin housunlahje täyttyi märästä lumesta haaroja myöten. Prrrrrrkele. Hitaasti ja työläästi kahlasin lumessa polvia myöten, housunlahkeet ja kengät täynnä märkää jääkylmää lunta, tappelevien koirien luokse. Tässä vaiheessa oma raivo oli jo vaikuttavan hyvin läsnä, ja toisella kädellä nostin Diisun pannasta ylös ja toisella tönäisin Kertun pois, samalla sadatellen.

Käännyin ympäri ja aloin ylväästi ja uhoten kahlata takaisin tielle Diisua pannasta roikottaen ja Kerttua pois hätistellen. Sen verran ehdin katsoa, että Kertulta näytti tulevan paljon verta kuonon etuosasta, suusta tai nenästä. Kihisin raivosta kun ajattelin, että nyt siltäkin varmaan lähti sitten hampaat irti. Humps! tipahdin taas ojaan haaroja myöten. Jalat juuttui paksuun lumeen enkä päässyt liikkeelle, ja molemmat kädet oli varattuja. Sysäsin Diisun eteeni tienpenkalle, ja kun se sai siinä jalansijan niin hilasin itseni sen avulla ylös ojasta. Sitten jatkoin kotipihaan Diisua pannasta roikottaen ja sadatelleen. Pihassa survoin Diisun autoon ja löin takaluukun kiinni. Jalat oli ihan jäässä ja märkää lunta valui lahkeitten sisältä alas kenkiin.

Menin sisälle ja vaihdoin kuivat vaatteet. Sitten tarkastin Kertun vammat. Niin hirveältä kuin Diisun otteet näyttikin, ei Kertusta löytynyt reiän reikää. Verta ei enää vuotanut suustakaan, ilmeisesti Kerttu oli purrut itseään kieleen.

Hetken hengähdettyäni menin autolle hakemaan Diisua. Diisulla oli koko leuanalus ja kaula oranssina ja vaahdossa ja kuolassa, samoin päälaella ja otsatukassa oli verta. Diisulta löytyi reikä poskesta ja kaulalta ja alaleuasta useita kulmahampaan jälkiä, jotka ei olleet rikkoneet ihoa. Veri kaulalla ja päässä oli varmaankin Kertun suusta. Sama juttu kuin aiemmin: hirveältä näyttää Diisun tappeluotteet, mutta loppujen lopuksi se onkin se itse, joka saa ne vammat.

Otettiin Diisun kanssa siinä sitten heti perään vähän tottista, ja kyllä teki hyvin. Diisulle ja Kertulle ei näyttänyt jäävän erityistä jännitettä tapahtuneesta. Seuraavana päivänä ne ei leikkineet painileikkejä, mutta tänään leikkivät tässä sisällä. Jossain vaiheessa ääni alkoi kuulostaa muulta kuin leikkimiseltä, jolloin ilmoitin että PRRRRRkele nyt riittää. Kerttu heilutti heti häntää ja oli kaikin puolin ystävällinen - Diisu taas painoi hännän alas ja korvat päätä myöten ja oli sen näköinen, että viimeksi kun kävi tälleen niin henki meinas loppua. Olinkin miettinyt, menikö minun pointtini perille Diisulle, ja näyttäisi siltä, että meni se.

Diesel and Kerttu had a fight over a toy recently. They couldn't stop the fight themselves so in the end I had to go and interrupt it. During the fight it looked like Diesel could kill Kerttu if he wanted but afterwards it turned out it was Diesel who had bitemarks and wounds in his cheek, underjaw and neck; Kerttu did not even have a scratch.

After the fight they have been ok and playing again.